Interview voor gastblog van Rabia Pearl

Ontroerd en trots was ik toen ik door Rabia gevraagd werd om geïnterviewd te mogen worden voor haar gastblog! Rabia ken ik uit mijn eerste jaren in de Jeugdzorg. Ik vond het dan ook heel bijzonder om haar zoveel jaren later weer te ontmoeten Zie hier het resultaat.

GEWOON EVEN FIJN JEZELF ZIJN BIJ PATRICIA VOS

Versie 2

Hier is hij dan, het eerste gastblog! Hiervoor heb ik Patricia Vos gevraagd. Zij was toen ik een jaar of 10 was activiteiten begeleidster bij een instelling van jeugdzorg. Als kind ging ik wekelijks naar activiteiten die zij begeleidde. Het zijn voornamelijk kleine momenten die ik hier nog van weet maar het gevoel wat ik had bij Patricia ben ik nooit vergeten. Ik wist dat ik als kind bij Patricia gewoon even lekker mezelf kon zijn en mijn rugzakje even neer kon zetten om te spelen en keet te trappen. Nu 20 jaar later heeft ze haar eigen kinderpraktijk in Apeldoorn. Ze helpt kinderen met het verwerken van hun trauma’s. Tijdens het gesprek zag ik dat ze nog steeds haar vak met alle liefde en begrip voor het kind beoefend. Ze is echt een vak vrouw maar werkt met haar hart.

Wat is precies je beroep?

Toen jij, als kind, mij leerde kennen, was ik activiteitenbegeleidster. Nu ben ik vak therapeut beeldend en spel.

Wat is precies het verschil?

Versie 2Als activiteitenbegeleidster leerde ik kinderen d.m.v. activiteiten sociale vaardigheden, de ‘ik’ versterking door dingen te maken waar je zelf trots op kan zijn. Nu als therapeut pak ik de laag eronder. Terug gaan naar emotie regulatie, affect regulatie en weer zo veel mogelijk herstellen. Eigenlijk opnieuw aanmaken wat er gemist is.

Wil je het hele interview lezen kijk dan op: Rabia Pearl