Wie ben ik?

 

Mijn naam is Patricia Tel – Vos, senior geregistreerd vaktherapeut. In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als beeldend therapeut. Toen werd vaktherapie nog creatieve therapie genoemd.

In 2002 heb ik de (post HBO) opleiding speltherapie gevolgd.
Daarna werd ik moeder en heb ik samen met mijn man en onze twee kinderen (7 jaar lang) met veel plezier uithuisgeplaatste kinderen in ons (logeer)huis opgevangen.

In 2013 heb ik mijn Master graad gehaald (Master of Art Therapies) aan de Hogeschool Zuyd. Ik heb daarvoor onderzoek gedaan naar de effecten van beeldende therapie bij kinderen met hechtingsproblemen.

Daarnaast heb ik verschillende trainingen en cursussen gevolgd zoals:

  • Kunst en trauma, verdiepende training trauma (trauma-compagny)
  • De Tekenbewegingsmethode (TBM)
  • Zachtjes balen met Toontje (zicht krijgen op verstandig baalgedrag)
  • Affectregulatietherapie bij kinderen
  • Emerging Body Language (EBL-A)
  • Mentaliseren bevorderende therapie bij kinderen

Vanaf 1994 ben ik werkzaam in de Jeugdzorg en heb ik met veel kinderen en jongeren met verschillende problemen ervaring opgedaan. Zoals: Loyaliteitsproblemen door (vecht)scheiding, Aandachtstekort Stoornis met Hyperactiviteit (ADHD), Autisme Spectrum Stoornis (ASS), emotieregulatie problemen, hechtingsproblematiek, problemen ontstaan door seksueel misbruik, huislijk geweld of verlieservaringen (rouw). Ik heb zowel met uithuisgeplaatste kinderen en jongeren, als thuis wonende kinderen en hun ouders gewerkt.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor Beeldende therapie (NVBT) en lid van de Federatie Vaktherapeutische beroepen (FVB). Ook ben ik opgenomen in het beroepsregister (SRVB)  van de FVB  en ben ik bestuurslid van de kennisnetwerkgroep: Affectregulerende Vaktherapie (ArVT).

Om een filmpje te zien waarin ik wat over mijn praktijk en manier van werken uitleg klik hier!

Naast mijn werk als beeldend en speltherapeut ben ik docent aan de Hogeschool van Utrecht te Amersfoort, afdeling Vaktherapie. Ik indiceer en werk graag mee (met uw toestemming uiteraard) aan onderzoek om beeldende en of speltherapie verder te ontwikkelen.