Zachtjes Balen met Toontje

Zachtjes balen met Toontje, ouders leren met de boosheid en frustraties van hun kind om te gaan!

ToontjeAfbeelding1Toontje is een schildpad (handpop) die in gesprek gaat met kinderen en hun ouders over verschillende gevoelens (blij, boos, bang en bedroefd). Hij wil graag weten wat de kinderen meegemaakt hebben en of ze een beetje boos, middel of heel erg boos waren. De boosheidthermometer helpt daarbij. Kinderen herkennen zichzelf in Toontje en kunnen op een veilige manier samen met hun ouders verschillende gevoelens onderzoeken. Ouders, vader, moeder of verzorger blijven gewoon aanwezig en doen actief mee.

Ouders krijgen uitleg over aanpak van de boosheidthermometer van Toontje. boosheidsthermometer versie 2016 kopieDeze psycho- educatie geldt als voorbereiding voor de ouders op de spelsessies die erna kunnen volgen. Dit programma is door M. Hell ontwikkeld en ik ben erg enthousiast over de toepassing. 

Voor wie?

Voor ouders die willen onderzoeken hoe ze meer contact kunnen houden met het kind bij boosheid en frustraties, zodat ze het kind nog meer kunnen helpen bij het dragen van frustraties en bij het hanteren van verstandig baalgedrag.

Voor ouders die achter de werkwijze van de boosheidthermometer willen en kunnen gaan staan.

Doel:

Ouders krijgen zicht op verstandig baalgedrag en hoe je dit kunt bevorderen.

Voor wie meer wil weten over deze methode klik hier en u komt op de site voor Zachtjes Balen.